Polonya

04.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Polonya

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 4-6 Mart 2014 tarihlerinde Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski’yi Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski ve eşi Anna Komorowska bir süre görüştü. Her iki Cumhurbaşkanı daha sonra heyetler arası toplantıya geçti. 

Bu sırada Bayan Gül, konuğu Bayan Komorowska’ya Çankaya Köşkü’nün yenilenen bazı bölümlerini gezdirdi. 

Heyetler arası görüşmeden sonra iki ülke arasında; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ve Polonya Ulusal Kamu Yönetimi Okulu İşbirliği Protokolü, T.C. AB Bakanlığı ile Polonya Ulusal Kamu Yönetimi Okulu arasında Mutabakat Muhtırası, TRT ile Polonya Radyosu arasında İşbirliği Protokolü, TRT ile Polonya Televizyonu arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Daha sonra her iki Cumhurbaşkanı birlikte Türkiye-Polonya İlişkileri 600. Yıl Dönümü Sempozyumu’na katıldılar. 

Akşam da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ve eşi Anna Komorowska onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî yemek verdiler. 

Ertesi gün Cumhurbaşkanı Gül, Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski ile İstanbul’da Türkiye-Polonya İş Forumu’nun kapanış oturumuna katılarak bir konuşma yaptı. Daha sonra iki Cumhurbaşkanı birlikte, “Türkiye-Polonya: Siyasi ve Kültürel İlişkilerin 600. Yılı” Sergisinin açılış törenine katıldılar. 

Ülkemizdeki temaslarını tamamlayan konuk Cumhurbaşkanı 6 Mart Perşembe günü ülkemizden ayrıldı.

Yazdır Paylaş Yukarı