Moldova

17.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Moldova

Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, davetlisi olarak, 17-18 Aralık 2013 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti’yi Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşılandı. Karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti ve eşi Margareta Timofti ile baş başa görüşmede bir araya geldiler. Daha sonra, Cumhurbaşkanı Gül ve Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti heyetler arası görüşmelere geçtiler.

Bu sırada, Bayan Timofti’nin talebi üzerine First lady’ler, Bayan Gül’ün himayesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin anlatıldığı toplantıya katıldılar. Moldovalı ve Türk yetkililerin hazır bulunduğu toplantıda, Bayan Gül’ün himayesinde yürütülen 81 İlden 81 Yıldız, Konuşan Kitap Şenliği, Eğitim Her Engeli Aşar, Diyabeti Durduralım ve Emekliyiz Gönüllüyüz projeleri ile ilgili yapılan çalışmalar ve alınan sonuçlar hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

Heyetlerarası toplantının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Moldova Cumhurbaşkanı Tiftin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın toplantısından önce, 17 Aralık 2007 tarihinde Kişinev’de imzalanan iş birliği programının uygulanması için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Moldova Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı arasında eylem planı iki Cumhurbaşkanı huzurunda imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Moldova Cumhurbaşkanı Timofti ve Bayan Timofti onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi.

1999 yılından bu yana iki ülke arasında Cumhurbaşkanı seviyesinde bir ilki teşkil eden ziyarette, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

Yazdır Paylaş Yukarı