Tunus

28.05.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Tunus

Tunus Cumhurbaşkanı Sayın Munsif Merzuki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 28-30 Mayıs 2013 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Tunus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Merzuki’yi Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. 

Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Cumhurbaşkanı Merzuki önce baş başa görüştüler, daha sonra da heyetler arası görüşmelere geçtiler. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül, Tunus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Merzuki ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Basın Toplantısı
Cumhurbaşkanı Gül
Basın Toplantısı
Tunus Cumhurbaşkanı

İkili Anlaşmalar

Basın toplantısı öncesinde ise iki ülke arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile Tunus Televizyon Kuruluşu arasında İkili İşbirliği Protokolü ve ODTÜ Teknokent ile Tunus’taki El Gazala Teknoloji Enstitüsü arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da konuğu onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi. 

Konuk Cumhurbaşkanı, ziyareti çerçevesinde 28 Mayıs Salı günü gerçekleştirdiği resmi görüşmeleri ardından, Türkiye-Tunus İş Forumu’na da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Merzuki, 29 Mayıs Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’na hitap etti, ODTÜ Teknokent’te incelemelerde bulunduktan ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde (USAK) birer konuşma yaptıktan sonra İstanbul’a geçti, buradaki temaslarının ardından 30 Mayıs Perşembe günü ülkemizden ayrıldı.

Ziyaret, Arap Baharı’na öncülük eden 14 Ocak 2011 Yasemin Devrimi’nin ardından Tunus’tan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde bir ilk olması bakımından tarihî önem taşımaktadır.

Yazdır Paylaş Yukarı