Ürdün

05.03.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Ürdün

 

Ürdün Haşimi Krallığı Kralı II. Abdullah İbn El Hüseyin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 5-6 Mart 2013 tarihlerinde Türkiye’ye resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Töreni
Basın Toplantısı
Cumhurbaşkanı Gül
Basın Toplantısı
Ürdün Kralı
Akşam
Yemeği
Bayan Gül ile
Kraliçe Rania
Bayan Gül’den Kraliçe Rania
Onuruna Öğle Yemeği
TAI
Ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül, Kral II. Abdullah’ı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kral II. Abdullah ve eşi Kraliçe Rania El Abdullah ile bir süre görüştü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Kral II. Abdullah heyetler arası görüşmelere geçtiler. Bu sırada Bayan Gül, Kraliçe Rania onuruna, Çankaya Köşkü Osmanlı Salonu’nda öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, konuğu Kral II. Abdullah ile Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Akşam da Cumhurbaşkanı Gül ile Bayan Gül, Kral II. Abdullah ile Kraliçe Rania onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi.

Konuk Kral, resmî temaslarının ardından, 6 Mart Çarşamba günü TOBB tarafından onuruna verilecek çalışma kahvaltısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ürdün Kralı II. Abdullah ile birlikte TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TAI) ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Kral II. Abdullah, Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA ve ATAK Helikopteri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ülkemizdeki temas ve incelemelerini tamamlayan Kral II. Abdullah aynı gün akşam ülkemizden ayrıldı.

Ziyaret, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Ürdün’e 1-3 Aralık 2009’da gerçekleştirdiği resmî ziyaretin iadesi mahiyetini taşıyor. Görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınarak, ikili ticaret hacminin ve karşılıklı olarak yatırımların arttırılması için alınması gereken önlemler üzerinde duruldu. Ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Yazdır Paylaş Yukarı