Filistin

11.12.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ülkesinin BM’de “gözlemci devlet” statüsü kazanmasının ardından ilk resmî ziyaretini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 10–12 Aralık 2012 tarihlerinde ülkemize gerçekleştirdi.


Karşılama

Yemek
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Mahmud Abbas
Basın Açıklaması

Soru-Cevap

Cumhurbaşkanı Gül, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı, ardından baş başa görüşme gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra konuğu onuruna resmî öğle yemeği verdi. Yemeğin ardından da Cumhurbaşkanı Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Ziyaret, 29 Kasım 2012 tarihli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunda yapılan oylama sonucunda Filistin’in BM’de “üye olmayan gözlemci devlet” statüsü kazanmasının ardından Devlet Başkanı Abbas’ın yurt dışına yaptığı ikili çerçevedeki ilk resmî ziyaret olması bakımından tarihî önem taşıyor.

Görüşmelerde, Türkiye ile Filistin arasındaki çok boyutlu iş birliğinin yanı sıra, muhtelif bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Orta Doğu barış sürecinin daima aktif bir destekçisi olan Türkiye, bölgede kapsamlı, adil ve sürdürülebilir bir barış hedefine yönelik olarak, iki devletli çözüm vizyonu temelinde, Filistin devletinin ve kardeş Filistin halkının uluslararası camiada hak ettiği konuma kavuşması için uzun yıllardır yoğun gayret sarf ediyor.

 

 

Yazdır Paylaş Yukarı