Libya

06.12.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Libya

Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Mugrayyif, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 6–8 Aralık 2012 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Yemek

Cumhurbaşkanı Gül, Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Mugrayyif’i Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından baş başa görüşme gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra konuğu onuruna öğle yemeği verdi. Yemeğin ardından, Cumhurbaşkanı Gül ile Devlet Başkanı Mugrayyif ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Muhammed Yusuf
Mugrayyif Basın Açıklaması

Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, temas ve incelemelerine 8 Aralık 2012 Cumartesi günü İstanbul’da devam eden Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Mugrayyif, ziyareti çerçevesinde resmî temaslarının yanı sıra, Türk iş çevreleri temsilcileriyle de bir araya geldi.

Ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilerek, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacak şekilde iki ülke arasında yeni iş birliği alanları tesisi üzerinde durularak ve ülkemizin Genel Ulusal Kongre ile yeni Libya hükümetine olan desteğinin önümüzdeki dönemde daha da arttırılması imkânları değerlendirildi.

 

Yazdır Paylaş Yukarı