Somali Federal Cumhuriyeti

04.12.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Somali Federal Cumhuriyeti

Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 4–7 Aralık 2012 tarihlerinde ülkemize resmî ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Hasan Şeyh Mahmud
Basın Açıklaması

İkili Anlaşmalar

5 Aralık 2012 günü Çankaya Köşkü’nde düzenlenen karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir süre baş başa görüştü ve ardından heyetler arası toplantı gerçekleştirildi. Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, akşam da konuğu onuruna resmî bir yemek verdi.

Cumhurbaşkanı Mahmud, 6 Aralık’ta İstanbul’a geçerek, çeşitli temaslarda bulundu ve Türk iş çevreleri ile bir araya geldi. Ülkemizdeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Mahmud, 7 Aralık tarihinde ülkemizden ayrıldı.

Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud, 10 Eylül 2012 tarihinde göreve gelmesinden sonra ilk resmî yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdi. Söz konusu ziyaret, son üç yılda Somali’den Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde çeşitli vesilelerle gerçekleştirilen beşinci ziyaret olarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktanın bir göstergesi özelliği de taşıyor.

Ziyaret çerçevesindeki görüşmelerde, Afrika Boynuzu başta olmak üzere Kıta’da öne çıkan bölgesel meselelerle güncel uluslararası gelişmeler de ele alındı.

Yazdır Paylaş Yukarı