Şili

18.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Şili

 

Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 18-20 Kasım 2012 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.


Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Sebastian Pinera
Basın Açıklaması

Anlaşmalar

Yemek

Cumhurbaşkanı Gül, Şili Cumhurbaşkanı Pinera’yı, Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Pinera ile bir süre görüştü. Daha sonra her iki cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmelere başkanlık ettiler ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da konuğu Cumhurbaşkanı Pinera onuruna Çankaya Köşkü’nde bir yemek verdi.

Şili Cumhurbaşkanı Pinera, Ankara’daki temaslarının ardından, 20 Kasım Salı günü İstanbul’a geçti ve temaslarını tamamlayarak, aynı gün ülkemizden ayrıldı.

Ziyaret sırasında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Şili Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması imzalandı.

Cumhurbaşkanı Pinera’nın ülkemizi ziyareti, uluslararası alanda yükselen profilleri, benzer küresel vizyonları ve sorunlara barışçıl yaklaşımlarıyla uluslararası meselelere yapıcı katkılar getirebilecek birikime sahip iki dost ülke arasındaki ilave iş birliği imkânlarının, en üst düzeyde ve tüm yönleriyle gözden geçirilmesine vesile teşkil etti.

Ziyaret, 1926 yılında imzaladığı Dostluk ve İşbirliği Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk Latin Amerika ülkesi olan Şili’den ülkemize Devlet Başkanı seviyesinde sekiz yıl aradan sonra yapılan ikinci ziyaret olma özelliğini de taşıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı