Türkmenistan

09.08.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkmenistan

 

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, 9-10 Ağustos tarihlerinde ülkemize özel bir ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Başbaşa Görüşme
İftar Yemeği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’u İstanbul Atatürk Havalimanı’nda karşıladı ve iki lider daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan Ambarlı Limanı’na gittiler.

İstanbul Ambarlı Limanı Yönetim Binası’nda Cumhurbaşkanı Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka tarafından bir brifing verildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı brifingin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Ambarlı Limanı’ndaki Marport’a geçerek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam ise Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov onuruna Tarabya Köşkü’nde iftar yemeği verdi.

10 Ağustos günü İzmir’e giden Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Alaçatı beldesine geçerek Bora Kozanoğlu Sörf Okulu’nu ziyaret ettiler.

Cumhurbaşkanı Gül ve Devlet Başkanı Berdimuhamedov, millî sörfçü Kozanoğlu ve beraberindeki sörfçülerin Türk Bayrağı ve Türkmenistan Bayrağı bulunan sörflerle yaptığı gösteriyi izlediler. Kozanoğlu, Cumhurbaşkanı Gül ve Devlet Başkanı Berdimuhamedov’a çalışmaları hakkında bilgi sundu. Cumhurbaşkanı Gül ve Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Çeşme Marina’da da incelemelerde bulunup Çeşme Marina Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu’ndan tesis hakkında bilgi aldılar.

Cumhurbaşkanı Gül, marinadaki incelemelerinin ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’u uğurladı.

Yazdır Paylaş Yukarı