Kazakistan

11.10.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kazakistan

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ülkemize 11-12 Ekim 2012 tarihlerinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

"Altın Kartal Nişanı"
Takdimi
Cumhurbaşkanı Abdullah
Gül’ün Konuşması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’i Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Kazakistan arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıl dönümünde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin (YDSK) ilk toplantısına katılmak üzere ülkemizi ziyaret eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile karşılama töreninin ardından bir görüşme gerçekleştirdi. Kazakistan Dışişleri Bakanı ile Başbakan Yardımcısı/Endüstri ve Yeni Teknolojiler Bakanı’nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da hazır bulunduğu görüşmede, ikili ilişkiler çeşitli boyutlarıyla gözden geçirilerek, güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi. Yemek konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Gül’e, Kazakistan’ın en yüksek nişanı olan “Altın Kartal Nişanı”nı tevdi etti.

Cumhurbaşkanı Gül, 12 Ekim’de Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile birlikte İstanbul’da Türk Konseyi Binası’nda gerçekleştirilen Türk Konseyi Bayrak Çekme Töreni'ne katıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Gül Türk Konseyi'nin bayrağını Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile birlikte göndere çekti.

Yazdır Paylaş Yukarı