Monako

05.11.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Monako

 

Monako Prensi II. Albert, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 5–7 Kasım 2012 tarihlerinde ülkemize resmî ziyaret gerçekleştirdi.

Karşılama
Yemek

Cumhurbaşkanı Gül Monako Prensi II. Albert’i, Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı ve ardından baş başa görüştüler. Aynı gün akşam Cumhurbaşkanı Gül, Monako Prensi II. Albert’in onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi. 

Monako Prensi II. Albert, 7 Kasım’da İstanbul’da geçerek, iş çevreleriyle bir araya geldi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde “Çevre Konuları ve Prens II. Albert Vakfı’nın Faaliyetleri” başlıklı bir konuşma yaptı.

Monako Prensi II. Albert’in ülkemize gerçekleştirdiği bu tarihî ziyarette, iki ülkenin son yıllarda giderek çeşitlenen iş birliğinin ve uluslararası kuruluşlardaki dayanışmasının yanı sıra, çevre, biyo-çeşitlilik ve yenilenebilir enerji gibi yeni iş birliği alanlarının her yönüyle değerlendirilmesine imkân sağlayarak, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi doğrultusundaki müşterek siyasi iradenin en üst düzeyde teyidi için vesile teşkil etti.

Yazdır Paylaş Yukarı