Gabon

18.07.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Gabon

Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 18–20 Temmuz 2012 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. 


Resmî Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Ali Bongo Ondimba'nın
Basın Açıklaması

İkili Anlaşmalar

Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Gül, Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba’yı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Törenin ardından baş başa görüşen iki Cumhurbaşkanı, heyetlerarası toplantıya başkanlık ettiler. Ortak basın toplantısının öncesinde iki ülke arasında anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi. 

Törende, “Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması” ile “Diplomasi Akademileri Arasında İşbirliği Mutabakat Muhtırası” imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da konuk Cumhurbaşkanı onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi. 

Ankara’daki programını tamamlayarak İstanbul’a geçen Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba, görüşme ve temaslarını, 19 ve 20 Temmuz günlerinde bu kentte sürdürdü. Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile bir araya gelen konuk Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nin açılış törenine katıldı. 

Gabon’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk olması bakımından özel bir önem taşıyan ziyaret, ülkemizin stratejik ortağı Afrika’ya açılım politikası bağlamında, kıta ülkeleriyle istişare ve temasların pekiştirilmesi açısından da önemli bir adımı oluşturuyor.

Yazdır Paylaş Yukarı