Brunei

09.04.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Brunei

Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 7-11 Nisan 2012 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretine İstanbul’dan başlayan Brunei Darussalam Sultanı Bolkiah, 9 Nisan Pazartesi günü sabah Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Topkapı Sarayı'nı ziyaret etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Brunei Darussalam Sultanı Bolkiah onuruna Adile Sultan Sarayı’nda öğle yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul’dan Ankara’ya geçen Brunei Darussalam Sultanı Bolkiah’ı 10 Nisan Salı günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından her iki cumhurbaşkanı önce baş başa görüştü ve ardından heyetler arası görüşmelere geçtiler. Cumhurbaşkanı Gül ile Brunei Sultanı Bolkiah’ın ortak basın toplantısı öncesinde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darussalam Sultanlığı Hükümeti Arasında Ekonomik, Ticari ve Teknik İş Birliği Anlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darussalam Sultanlığı Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Brunei Darussalam Sultanı Bolkiah onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi. Temaslarını tamamlayan Konuk Cumhurbaşkanı, 11 Nisan Çarşamba günü ülkemizden ayrıldı.

Ziyaret, Brunei Darussalam Sultanlığı’nın 1984 yılında bağımsızlığını ilan etmesinin ardından ülkemize Devlet Başkanı düzeyinde yapılan ilk resmî ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı