Filistin

01.03.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Filistin

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 28 Şubat - 1 Mart 2012 tarihlerinde, ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ı 29 Şubat Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve beraberindeki heyet ile bir süre görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, Filistinliler arasındaki uzlaşıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye’nin Filistin davasına her açıdan desteğini yineledi. Filistin Devlet Başkanı Abbas ise, Filistin davasına Türkiye’nin verdiği destek için minnettar olduklarını belirtti.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Filistin ile ikili ilişkiler ele alınarak, Filistin’de ulusal uzlaşı çabaları ile Orta Doğu Barış Süreci başta olmak üzere son dönemde yaşanan güncel bölgesel gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Ülkemizdeki temaslarını tamamlayan Filistin Devlet Başkanı Abbas,  temaslarını tamamladıktan sonra 1 Mart Perşembe günü ülkemizden ayrıldı.

 

Yazdır Paylaş Yukarı