Türkmenistan

29.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkmenistan

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 28 Şubat–1 Mart 2012 tarihlerinde ülkemize resmî ziyarette bulundu.

Resmî Karşılama
Devlet Nişanı

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’u 29 Şubat Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov yaptıkları görüşmenin ardından, Devlet Nişanı Takdim Töreni, daha sonra da heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.,

Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Berdimuhamedov'un
Basın Açıklaması

Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un düzenledikleri ortak basın toplantısı öncesinde de iki ülke arasında; TOBB ve Türkmenistan Sanayi ve Ticaret Odası Arasında İş Birliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Arşiv Alanında İş Birliği Protokolü, TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi Arasında Turizmin Teşvikine İlişkin Anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Su Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Başta Terörizm ve Örgütlü Suçlar Olmak Üzere Ağır Suçlarla Mücadelede İş Birliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti Arasında Hukuki ve Cezai Konularda Adli Yardımlaşma Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ile Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Arasında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası ve Türkiye Cumhuriyeti ile Türkmenistan arasında Diplomatik İlişkilerin Kurulmasının 20. Yıldönümü Vesilesiyle Ortak Bildiri imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Türkmenistan Parkı ile bu park içindeki Türkmen yazar, şair ve felsefeci Mahtumkulu’nun heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Akşam da Cumhurbaşkanı Gül, konuğu onuruna bir yemek verdi.

Türk-Türkmen İş Forumu
Boğaz Turu
Sergi

Cumhurbaşkanı Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile birlikte 1 Mart Perşembe günü İstanbul’da Türk-Türkmen İş Forumu'na katıldı ve Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Türkmen İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov Çırağan Sarayı'nın önünden tekneyle çıktıkları boğaz turundan sonra da Kandilli'deki Adile Sultan Kasrı’na geçti. Cumhurbaşkanı Gül, burada konuğu onuruna bir öğle yemeği verdi.

Ülkemizdeki temaslarını tamamlayan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, aynı gün akşam ülkemizden ayrıldı.

 

Yazdır Paylaş Yukarı