Çek Cumhuriyeti

14.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Çek Cumhuriyeti

 


Resmî karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Cumhurbaşkanı Klaus'un
Basın Açıklaması
Türk-Çek İş Forumu
Resmî Yemek

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 14–17 Şubat 2012 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 14 Şubat Salı günü Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Klaus’u Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Klaus ve eşi Livia Rosamunda Klausova ile bir süre görüştü. Daha sonra her iki Cumhurbaşkanının başkanlığında heyetler arası toplantı gerçekleştirildi ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül ile Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Klaus, Türk-Çek İş Forumu’na katıldı. Akşam da Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Klaus ve eşi Livia Rosamunda Klausova’nın onuruna resmî bir yemek verdi.

Temas ve incelemelerine 15-17 Şubat günlerinde Mersin ve Adana’da sürdüren Cumhurbaşkanı Klaus, 17 Şubat Cuma günü ülkemizden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Klaus’un ziyareti sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Çek Cumhuriyeti ile giderek çeşitlenen iş birliğinin ve ikili ilişkilerin yanı sıra, Avrupa Birliği başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası konular ile ilave iş birliği imkânları ele alındı.

Yazdır Paylaş Yukarı