Kore Cumhuriyeti

04.02.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kore Cumhuriyeti

 

Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 4-7 Şubat 2012 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.


Resmî Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Cumhurbaşkanı Lee'nin
Basın Açıklaması

İkili Anlaşmalar

Resmî Akşam Yemeği

Çankaya Köşkü'nde 6 Şubat Pazartesi günü düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee ve eşi Kim Yoon-ok ile bir süre görüştü. Her iki Cumhurbaşkanının başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası toplantının ardından ortak basın toplantısı yapıldı.

Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Lee, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile de bir araya geldi. Aynı gün akşam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee ve eşi Kim Yoon-ok onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir akşam yemeği verdi.

Ankara’daki temasları öncesinde Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee 4 Şubat Cumartesi günü İstanbul’da, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Kore-Türkiye İş Konseyi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Lee, 5 Şubat Pazar günü de temasları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 55. yıl dönümüne denk gelen ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Ayrıca Türkiye ile Kore Cumhuriyeti Arasında Stratejik İşbirliği Kurulmasına Dair Bildirge imzalandı.

 

Yazdır Paylaş Yukarı