Kırgızistan

12.01.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kırgızistan

 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Gül’ün davetlisi olarak, 11–15 Ocak 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.


Anlaşmalar
Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül
Kırgızistan Cumhurbaşkanı
Almazbek Atambayev

Çankaya Köşkü'nde 12 Ocak Perşembe günü düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Cumhurbaşkanı Atambayev ve eşi Raisa Atambayeva bir süre görüştü, daha sonra her iki Cumhurbaşkanının başkanlığında heyetler arası toplantıya geçildi. Heyetler arası görüşmelerin ardından her iki Cumhurbaşkanı ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısı öncesinde de “Türkiye ve Kırgızistan İlişkilerinde Yeni Tarihî Aşamaya İlişkin 20. Yıl Dönümü Ortak Bildirisi”, “Türkiye ile Kırgızistan Arasında 2012–2013 Yılları İş Birliği Planı” ile “Adli Yardımlaşma Anlaşması Onay Belgeleri” imzalandı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, aynı günün akşamı konukları onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi.

13 Ocak Cuma günü Cumhurbaşkanı Gül, konuk Cumhurbaşkanı Atambayev ile birlikte Kocatepe Camii’nde Cuma namazı kıldı.

Cumhurbaşkanı Atambayev, ziyareti sırasında TBMM Genel Kurulu'na hitap etti ve Bilkent Üniversitesi'nden Fahri Doktora aldı.

Ziyaret, Cumhurbaşkanı Atambayev'in, Cumhurbaşkanı Gül’ün de katıldığı 1 Aralık 2011 tarihindeki törenle Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı görevini devralmasından sonraki yurtdışına ilk ikili resmî ziyareti olma özelliğini taşıyor.

 

Yazdır Paylaş Yukarı