Romanya

12.12.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Romanya

 

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 12–13 Aralık 2011 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirdi.

Çankaya Köşkü'nde 12 Aralık Pazartesi günü düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Basescu ile bir süre baş başa görüştü ve heyetler arası toplantı gerçekleştirildi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Romanya Devlet Başkanı Basescu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da konuk Devlet Başkanı onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi.

Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül
Romanya Devlet Başkanı
Traian Basescu

Anlaşmalar

Konuk Devlet Başkanı, 13 Aralık Salı günü İstanbul’a geçerek, Türk- Romen İş Forumu'na katıldı ve burada bir konuşma yaptıktan sonra temaslarını tamamlayarak aynı gün ülkesine döndü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 2–3 Mart 2008 tarihlerinde Romanya'ya gerçekleştirdiği resmî ziyaretin iadesi mahiyetini taşıyan bu ziyaret sırasında Stratejik Ortaklık Belgesi imzalandı. Ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınarak, ticaret ve karşılıklı yatırımlar alanında yeni iş birliği imkânları değerlendirildi.

 

Yazdır Paylaş Yukarı