Kolombiya

17.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kolombiya

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, 17–18 Kasım 2011 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Santos için 17 Kasım Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde resmî karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanı Santos ve eşi María Clemencia Rodríguez de Santos bir süre baş başa görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül
Cumhurbaşkanı Santos
Soru Cevap
İkili Anlaşmalar
Büyükelçilik Açılışı

Her iki Cumhurbaşkanı’nın başkanlık ettiği heyetler arası toplantıdan sonra da ortak basın toplantısı düzenlendi. Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Santos, Kolombiya Büyükelçiliği'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Kolombiya Cumhurbaşkanı Santos ve Bayan Santos’un onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir akşam yemeği verdi.

Türkiye’deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Santos, 18 Kasım Cuma günü ülkemizden ayrıldı.

Türkiye ve Kolombiya arasında diplomasi akademisi iş birliği mutabakat muhtırası ve hava ulaştırma anlaşmalarının imzalandığı söz konusu ziyaret, Kolombiya’dan Türkiye’ye ilk kez gerçekleşen Devlet Başkanı ziyareti olma özelliği de taşıyor.

 

Yazdır Paylaş Yukarı