Macaristan

15.11.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Macaristan

 

Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 14–17 Kasım 2011 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çankaya Köşkü'nde 15 Kasım Salı günü düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Schmitt, Hayrünnisa Gül ve Katalin Makray Schmitt bir süre baş başa görüştü ve Cumhurbaşkanları heyetler arası toplantıya geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, Macaristan Cumhurbaşkanı Schmitt ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın Toplantısı - Gül
Basın Toplantısı - Schmitt
Soru - Cevap

Akşam da Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Cumhurbaşkanı Schmitt ve eşi Katalin Makray Schmitt’in onuruna Çankaya Köşkü’nde bir akşam yemeği verdi.

Resmî Akşam Yemeği
Devlet Nişanı Takdimi

Cumhurbaşkanı Schmitt, Ankara’daki temaslarının ardından Macaristan’ın millî kahramanı olan Lajoş Kossuth’un 19. yüzyılın ortalarında mülteci olarak ikamet ettiği Kütahya’ya gitti.  Cumhurbaşkanı Schmitt’e Kütahya’da Dumlupınar Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verildi.

Konuk Cumhurbaşkanı daha sonra da İstanbul’a geçerek, iki ülkenin iş adamlarının bir araya geldiği Türk- Macar İş Forumu’na hitap etti ve 17 Kasım Perşembe günü ülkemizden ayrıldı.

Macaristan Cumhurbaşkanı Schmitt’in ziyareti, Macaristan’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seviyesinde dokuz yıl aradan sonra gerçekleştirilmesi bakımından ayrı bir önem taşıyor. Ülkemizden Macaristan’a bu düzeydeki son ziyaret ise beş yıl önce gerçekleştirilmişti.

 

Yazdır Paylaş Yukarı