Arnavutluk

11.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült



Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül
Arnavutluk Cumhurbaşkanı
Bamir Topi

Resmî Akşam Yemeği

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 10–11 Ekim 2011 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çankaya Köşkü'nde 10 Ekim Pazartesi günü Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi için düzenlenen resmî karşılama töreninin ardından her iki Cumhurbaşkanı baş başa görüştü ve heyetler arası toplantıya başkanlık etti.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, akşam da konuğu onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir yemek verdi.

Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a geçen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi, burada düzenlenen İş Konseyi Toplantısı’na katıldı. Ülkemizdeki temaslarını tamamlayan konuk Cumhurbaşkanı, 11 Ekim Salı günü İstanbul’dan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Topi’nin ziyareti, Türkiye ile Arnavutluk arasında son dört yıl içinde Cumhurbaşkanı seviyesindeki üçüncü ikili resmî ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 2009 yılında Arnavutluk’a gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi mahiyetini de taşıyan bu ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde iki ülke arasındaki yakın dostluk, ittifak ve iş birliği anlayışı bir kez daha teyit edilerek, ikili ilişkilerin çeşitli veçhelerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Yazdır Paylaş Yukarı