Brezilya

06.10.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Brezilya

 

Brezilya Devlet Başkanı Dilme Rousseff, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak ülkemize 6–8 Ekim 2011 tarihlerinde resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Resmî Karşılama
Çalışma Yemeği

Devlet Başkanı Rousseff için 7 Ekim Cuma günü Çankaya Köşkü'nde resmî karşılama töreni düzenlendi. Törenin ardından baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, daha sonra çalışma yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül
Brezilya Devlet Başkanı
Dilma Rousseff
İki ülke Arasında
İmzalanan Anlaşmalar

Ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Aynı gün sabah, Ankara’da Türk ve Brezilyalı iş adamlarının katılımıyla düzenlenen İş Forumu’na da katılan ve akşam saatlerinde İstanbul’a giden konuk Devlet Başkanı, İstanbul’un tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Brezilya Devlet Başkanı Rousseff, 8 Ekim Cumartesi günü ülkemizden ayrıldı.

Konuk Devlet Başkanı’nın ülkemizi ziyaretine aralarında Brezilya Dışişleri, Savunma, Maliye, Endüstriyel Kalkınma, Dış Ticaret, Bilim ve Sosyal İletişim Bakanlarının da yer aldığı üst düzey bir heyet eşlik etti.

Görüşmeler sırasında, Türkiye-Brezilya ikili ilişkilerinin yanı sıra, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuları ele alınarak, “Türkiye-Brezilya: Dinamik Bir Ortaklık İçin Stratejik Perspektif” başlıklı bir ortak bildiri yayımlandı.

Ziyaret sırasında ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu ve Brezilya Federatif Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı arasında Yükseköğretim Alanında Mutabakat Zaptı, Türkiye Cumhuriyeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti Nakliye Anlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti arasında Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Anlaşması imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı