Nijerya

01.02.2011
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Nijerya

 

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 01-03 Şubat 2011 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyarette bulundu.

Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan için 2 Şubat Çarşamba günü Çankaya Köşkü'nde resmî karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan ve eşi Patience Jonathan ile görüştü. Daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık eden her iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül
Cumhurbaşkanı Jonathan
İkili Anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan onuruna resmî bir akşam yemeği verdi.

Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a geçen Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan temaslarını tamamlayarak, 3 Şubat Perşembe günü ülkemizden ayrıldı.

Nijerya Cumhurbaşkanı Jonathan’ın ziyareti sırasında, Türkiye Cumhuriyeti ve Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti ve Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti ve Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yüksek Öğrenim Alanında İşbirliği Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri İşbirliği Hususunda Anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti ve Nijerya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlıkları Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Ebele Jonathan’ın ziyaretine, 10 Bakan ve yüzün üzerinde iş adamının da bulunduğu geniş bir heyet eşlik etti.

 

Yazdır Paylaş Yukarı