Endonezya

28.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Endonezya

 

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye resmî ziyarette bulundu.


Resmî Karşılama
Cumhurbaşkanı Gül'ün
Basın Açıklaması
Yudhoyono'nun Basın Açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, 29 Haziran Salı günü Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono’yu Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Resmî karşılama töreninin ardından, her iki cumhurbaşkanı, Bayan Hayrünnisa Gül ve Bayan Ani Bambang Yudhoyono’nun da bir bölümüne katıldığı baş başa görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra her iki cumhurbaşkanı heyetler arası toplantıya başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, akşam da Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono ve Bayan Yudhoyono onuruna Konut’ta özel bir yemek verdi.

Akşam Yemeği
İş Forumu
Dolmabahçe Sarayı

İstanbul’da 30 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen Türkiye-Endonezya İş Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Gül ile konuğu Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono, iş adamlarına hitaben birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono ve Bayan Yudhoyono onuruna aynı gün Dolmabahçe Sarayı’nda resmî akşam yemeği verdi.

Türkiye’deki temaslarını tamamlayan Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono, 1 Temmuz Perşembe günü ülkesine döndü.

Ziyaret sırasında Türkiye ile Endonezya arasında, Teknik İşbirliği Alanında Mutabakat Muhtırası, Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Arasında İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası, Kültür Değişim Programı, Deniz Taşımacılığı Anlaşması, İşgücünün Geliştirilmesine Dair Mutabakat Muhtırası, Yatırım Destek Mutabakat Muhtırası, TRT ile Endonezya Cumhuriyeti Televizyonu arasında Haber ve Program Değişiminde İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Endonezya’dan Türkiye’ye 25 yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ziyaret, bu yönüyle de ayrı bir önem taşıyordu.

 

Yazdır Paylaş Yukarı