Rusya Federasyonu

11.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Rusya Federasyonu

 

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 11–12 Mayıs 2010 tarihlerinde Türkiye’ye resmî ziyaret gerçekleştirdi.

Resmî Karşılama
İş Forumu
Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve eşi Svetlana Medvedeva onuruna 11 Mayıs Salı günü Konut’ta özel bir akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı
Gül'ün Basın Açıklaması
Medvedev'in Basın Açıklaması

Soru Cevap

Çankaya Köşkü’nde, 12 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen resmî karşılama töreninden sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev baş başa görüştü. Heyetler arası görüşmeler ve anlaşmaların imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Devlet Başkanı Medvedev, ortak basın toplantısı düzenledi.

Aynı gün düzenlenen Türk-Rus İş Forumu toplantısına, Cumhurbaşkanı Gül ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Medvedev birlikte katıldı. Akşam da Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve eşi Medvedeva onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî yemek verdi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Medvedev’in ziyareti esnasında, Rusya Federasyonu ile İçişleri Bakanlıkları Arasında İş Birliği Anlaşması, “Hava Ulaştırma” ve “Deniz Taşımacılığı”, “Uyuşturucu, Psikotrop ve Ara Kimyasal Maddelerin Kaçakçılığıyla Mücadelede İşbirliği Hususunda Mutabakat Zaptı” ve “Yükseköğretim Alanında İşbirliği Konusunda Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 90. yıl dönümüne rastlaması nedeniyle özel önem taşıyan ziyaret sırasında, ikili ilişkiler başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Yazdır Paylaş Yukarı