Suriye

08.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 8–9 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı
Gül'ün Basın Açıklaması

Esad'ın Basın Açıklaması

Soru - Cevap

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’ı Çırağan Sarayı’nda karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ve Cumhurbaşkanı Esad, Bayan Gül ile Bayan Esad’ın katılımıyla gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından bir süre baş başa görüştü. Cumhurbaşkanlarının görüşmesine daha sonra, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de iştirak etti. Görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine katılan her iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bayan Emine Erdoğan’ın katılımı ile Suriye Cumhurbaşkanı Esad ve Bayan Esma Esad’ın onuruna 9 Mayıs Pazar günü Tarabya Köşkü’nde bir kahvaltı verdi. Kahvaltıya her ki ülkenin dışişleri bakanları da katıldı.

Ziyaret sırasında, “Basın Yayın Alanında İş Birliği Anlaşması” ile “Nusaybin ve Kamışlı Kara Hudut Kapılarının Ortak Kullanımına İlişkin Anlaşma” imzalandı.

İstanbul’daki temaslarını tamamlayan Suriye Cumhurbaşkanı Esad, aynı gün Türkiye’den ayrıldı.

Gerçekleştirilen görüşmelerde, her alanda memnuniyet verici düzeyde gelişmekte olan ikili ilişkiler, bütün boyutlarıyla ele alındı. Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Yazdır Paylaş Yukarı