Uganda

05.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 4-6 Mayıs 2010 tarihlerinde Türkiye’ye resmî ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı
Gül'ün Basın Açıklaması
Museveni'nin Basın Açıklaması

Akşam Yemeği

Cumhurbaşkanı Gül, Uganda Cumhurbaşkanı Museveni’yi 5 Mayıs Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşıladı. Daha sonra baş başa görüşen ve heyetler arası görüşmelere başkanlık eden her iki cumhurbaşkanı, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül akşam da Cumhurbaşkanı Museveni’nin onuruna Çankaya Köşkü’nde bir yemek verdi.

Ankara’da aynı gün çeşitli temaslarda bulunan Uganda Cumhurbaşkanı Museveni, Türkiye-Uganda Ticaret ve Yatırım Forumu toplantısına katıldı ve 6 Mayıs Perşembe günü Türkiye’den ayrıldı.

Uganda’dan cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşen bu ilk resmî ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye-Uganda ikili ilişkileri en üst düzeyde gözden geçirilerek; iş birliğinin siyasi, ekonomik, ticari, askerî, kültürel, insani her alanda çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi imkânları ele alındı. Ayrıca, Türkiye ile Uganda arasında Hava Ulaştırma Anlaşması ile dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişare mekanizması kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

 

Yazdır Paylaş Yukarı