Estonya

15.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                             

 

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 15-18 Nisan 2010 tarihlerinde Türkiye’ye resmî ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Estonya Cumhurbaşkanı İlves’i 16 Nisan Cuma günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından, her iki cumhurbaşkanı baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği tüm yönleriyle gözden geçirilerek, ilişkileri daha ileriye taşıma imkânları değerlendirildi. Başta AB ve NATO olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Bayan Gül, akşam da Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves ve eşi onuruna Konut’ta akşam yemeği verdi.

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves, Ankara’daki temaslarını tamamladıktan sonra, 17 Nisan Cumartesi günü İstanbul’a geçti ve 18 Nisan Pazar günü de Türkiye’den ayrıldı. Cumhurbaşkanı Gül, 9-11 Ekim 2008 tarihlerinde Estonya’ya resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

Yazdır Paylaş Yukarı