Avustralya

28.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce, Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. Yıl Dönümü Anma Törenleri’ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere, 23–29 Nisan 2010 tarihleri arasında Türkiye’ye resmî ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı
Gül'ün Basın Açıklaması

Bryce’ın Basın Açıklaması

Resmî Akşam Yemeği

İlk olarak Çanakkale Kara Savaşları’nın 95. Yıl Dönümü Anma Törenleri’ne katılan Avustralya Genel Valisi Bryce, İstanbul’da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra Ankara’ya geçti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce’ı 28 Nisan Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Karşılamanın ardından baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül ve Avustralya Genel Valisi Bryce, heyetler arası toplantıya başkanlık etti ve daha sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Hayrünnisa Gül, Avustralya Genel Valisi Bryce ve eşi Michael Bryce’ın onuruna Konut’ta resmî akşam yemeği verdi. Temaslarını tamamlayan Avustralya Genel Valisi Bryce, 29 Nisan Perşembe günü Türkiye’den ayrıldı.

İkili ilişkilerin geliştirilmesinde yeni aşama oluşturan ziyaret sırasında, Türkiye ile Avustralya arasında Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi ve Hava Ulaştırma Anlaşmaları imzalandı.

 

Yazdır Paylaş Yukarı