İrlanda

22.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                               

 

İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 22–26 Mart 2010 tarihleri arasında ülkemize resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, İrlanda Cumhurbaşkanı McAleese’yi 23 Mart Salı günü Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından, her iki cumhurbaşkanı baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelere geçildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve İrlanda Cumhurbaşkanı McAleese ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül akşam da, İrlanda Cumhurbaşkanı McAleese ve eşi onuruna Konut’ta bir yemek verdi.

Cumhurbaşkanı McAleese, Ankara temaslarının ardından Çanakkale’ye geçerek, I. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden İrlandalı askerleri andı ve daha sonra İstanbul’a geçerek burada iş çevreleri ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı McAleese’nin ziyareti sırasında, mükemmel düzeyde seyreden Türkiye-İrlanda ilişkilerinin önümüzdeki dönemde daha da ileriye götürülmesi yönündeki karşılıklı irade en yüksek düzeyde teyit edildi.

İrlanda Cumhurbaşkanı McAleese’nin ziyareti, Türkiye ile İrlanda arasında Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmî ziyaret olması bakımından özel bir önem taşıyor.

 

Yazdır Paylaş Yukarı