Tanzanya

18.02.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                       

 

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 18–21 Şubat 2010 tarihlerinde Türkiye’ye resmî ziyarette bulundu.

Çankaya Köşkü’ndeki resmî karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete baş başa görüştü. İki cumhurbaşkanı heyetler arası görüşmelere başkanlık etti ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül aynı gün, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kikwete ve Bayan Kikwete onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî akşam yemeği verdi.

Ankara’daki temaslarının ardından çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere 19 Şubat Cuma İstanbul’a giden Cumhurbaşkanı Kikwete, 21 Şubat Pazar günü Türkiye’den ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Kikwete’nin bu ziyareti, Tanzanya’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmî ziyaret olması bakımından özel bir önem taşıyordu.

Cumhurbaşkanı Kikwete’nin ziyareti, Türkiye-Tanzanya ikili ilişkilerinde kaydedilen ilerleme ve gelişmelerin pekiştirilmesini ve bu çerçevede iş birliğinin her alanda güçlendirilmesi imkânlarının değerlendirilmesini sağladı.

Ziyaret sırasında, Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması, Hava Ulaştırma Anlaşması, Resmî Pasaportlar için Vize Muafiyet Anlaşması ile Siyasi İstişare Mekanizması Kurulmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı