Moritanya İslam Cumhuriyeti

22.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                       

 

Moritanya İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 22–25 Ocak 2010 tarihlerinde Türkiye’ye resmî ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Moritanya Cumhurbaşkanı Abdel Aziz’i 22 Ocak Cuma günü Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşıladı. İki ülke millî marşlarının dinlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Moritanya Cumhurbaşkanı Abdel Aziz baş başa görüştü ve ardından heyetler arası toplantıya geçti. Her iki cumhurbaşkanı daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Gül basın toplantısının ardından, Moritanya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdel Aziz’in onuruna Konut’unda resmî bir akşam yemeği verdi.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm yönleriyle en üst düzeyde gözden geçirilerek ilave iş birliği imkânları değerlendirildi ve güncel bölgesel ile uluslararası gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Abdel Aziz’in ziyareti, Türkiye ile Moritanya arasında cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından ayrı bir önem taşıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı