Kazakistan

22.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                                                                               

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 21–24 Ekim 2009 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, 22 Ekim Perşembe günü Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşıladı. İki ülke millî marşlarının dinlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev bir süre baş başa görüştü. Baş başa görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi ve milletlerin yakınlaşmasını sağlayan çalışma ve katkılarından dolayı, 2933 Sayılı Madalya Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Nişanı’nı tevcih etti. İki cumhurbaşkanı daha sonra, heyetler arası görüşmelere başkanlık etti ve ortak basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Nazarbayev aynı gün TBMM Genel Kurulu’na hitap etti.

Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev onuruna Çankaya Köşkü’nde bir yemek verdi.

Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’a geçen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Türkiye-Kazakistan İş Forumu’na katıldı. Almatı Kültür Günleri etkinliğine de katılan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, İstanbul’daki temaslarını tamamladıktan sonra 24 Ekim Cumartesi günü ülkemizden ayrıldı.

Ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Gül ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev “Stratejik Ortaklık Anlaşması”nı imzaladı. Ayrıca iki ülke arasında, Bilim ve Teknik Alanında İşbirliği, Çevre Koruma Anlaşması ve Turizm İşbirliği Anlaşması imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı