Katar

17.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                                     

 

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün davetlisi olarak, 17–18 Ağustos 2009 tarihlerinde çalışma ziyareti için İstanbul’a geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Emir Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani`yi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda karşıladı. Çırağan Sarayı’nda heyetler arası görüşmelere başkanlık eden Cumhurbaşkanı Gül ve Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani, daha sonra baş başa görüştü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Emir Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Gül akşam da Emir Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani onuruna bir akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, TOBB ve DEİK tarafından Katar Emiri Al Thani onuruna 18 Ağustos’ta Çırağan Sarayı’nda verilen çalışma kahvaltısına da katıldı.

Ziyaret sırasında, iki ülke arasındaki İşgücü İstihdamının Tanzimine Dair Anlaşmaya Ek Protokol, TRT ile Katar Medya Kurumu Arasında Radyo, Televizyon ve Haber Alanlarında İş Birliği Öngören Mutabakat Zaptı, Diplomatik Hizmet Verilmesi İçin Pasaport Hamilleri İçin Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Yazdır Paylaş Yukarı