Singapur

10.06.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                       

 

Singapur Cumhurbaşkanı S. R. Nathan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 8-14 Haziran 2009 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Singapur Cumhurbaşkanı S. R. Nathan’ı, 10 Haziran Çarşamba günü Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Singapur Cumhurbaşkanı S. R. Nathan baş başa görüştü. Daha sonra her iki cumhurbaşkanın başkanlığında heyetler arası görüşmeler ve ardından basın toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün Singapur Cumhurbaşkanı S. R. Nathan ve eşi onuruna Çankaya Köşkü’nde resmî bir akşam yemeği verdi.

Görüşmelerde, ekonomi, turizm ve kültürel faaliyetler gibi konular ele alındı. Ayrıca ziyaret esnasında, Türkiye ile Singapur arasında ilk kez bir iş konseyi kuruldu.

Singapur’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk kez gerçekleştirilen bu resmî ziyaret, ayrıca iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 40. yıl dönümüne denk gelmesi bakımından da önemliydi.

Yazdır Paylaş Yukarı