Lübnan

21.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                     

 

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Sleiman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak, 21–22 Nisan 2009 tarihlerinde Türkiye’ye resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan Cumhurbaşkanı Sleiman’ı Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından, her iki Cumhurbaşkanı baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Gerçekleştirilen görüşmelerde, ikili ilişkiler ve iş birliği ile bölgesel gelişmeler ele alındı. Türkiye ile Lübnan arasında, Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Programı, 2009–2011 yıllarını kapsayan Turistik İşbirliği Anlaşması Uygulama Programı, iki ülke arasında Teknik Düzenlemeler, Standardizasyon, Meteoroloji, Akreditasyon ve Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı ile Askerî Eğitim İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Anlaşmaların imzalanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Gül ve Lübnan Cumhurbaşkanı Sleiman ortak basın toplantısı düzenledi.

Bu seyahat, 3. Cumhurbaşkanı Merhum Celal Bayar’ın 1955 yılında Lübnan’ı ziyaretinden bu yana, devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ikili resmî ziyaret olması bakımından ayrıca önem taşıyor.

Yazdır Paylaş Yukarı