ABD

05.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

                                                                     

 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack H. Obama, 5-7 Nisan 2009 tarihlerinde ülkemize resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack H. Obama’yı 6 Nisan Pazartesi günü Çankaya Köşkü’nde resmî törenle karşıladı. İki ülke millî marşlarının dinlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve ABD Başkanı Obama bir süre baş başa görüştü. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, ABD Başkanı Obama onuruna bir çalışma yemeği verdi ve ortak basın toplantısı düzenlendi.

ABD Başkanı Obama, Çankaya Köşkü’ndeki programını tamamlayarak, TBMM’ye geçti. Genel Kurul’da konuşma yapan ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle bir araya gelen ABD Başkanı Obama Ankara’daki temaslarını tamamlayarak aynı günün akşamı İstanbul’a geçti ve burada çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Başkan Obama, 7 Nisan Salı günü İstanbul’un bazı tarihî ve turistik yerlerini ziyaret ettikten sonra ülkemizden ayrıldı.

ABD Başkanı Obama’nın ziyareti sırasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, her iki ülkenin ortak gündeminde yer alan öncelikli bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Yazdır Paylaş Yukarı