İsviçre

07.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İsviçre

 

                 

 

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Pascal Couchepin, 7 – 11 Kasım tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olarak Türkiye’ye resmî bir ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, 7 Kasım Cuma günü, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin’i Çankaya Köşkü’nde karşıladı. Başkan Couchepin ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül, görüşmenin ardından İsviçre Konfederasyonu Başkanı onuruna resmî bir akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül ile İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin’in başkanlığında 10 Kasım Pazartesi günü heyetler arası görüşmeler yapıldı ve ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, 11 Kasım Salı günü İsviçre Konfederasyonu Başkanı Couchepin ile birlikte İsviçre Konfederasyonu`nun Türkiye`deki diplomatik mevcudiyetinin 80. yıl dönümü dolayısıyla Ankara`da gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Konfederasyon Başkanı Couchepin ve Cumhurbaşkanı Gül etkinlikte birer konuşma yaptı ve Couchepin, İsviçre adına Lozan Barış Anlaşması`nın imzalandığı masayı Türkiye’ye hediye etti. İsviçre Konfederasyon Başkanı Couchepin temaslarını tamamlamasının ardından Türkiye’den ayrıldı.

Yazdır Paylaş Yukarı