KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Abdullah Gül Üniversitesi, Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralamasında 23. Sırada

20.06.2022
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Abdullah Gül Üniversitesi, Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralamasında 23. Sırada

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı, Hansa Üniversiteler Birliği tarafından üniversitelerin topluma gerçek katkılarını değerlendirmek amacıyla oluşturulan “WURI 2022 Dünya Yenilikçi Üniversiteler” sıralamasında 23. sırada yer aldı.

AGÜ, sıralamada “Kriz Yönetimi” ile “Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik” kategorilerinde dünya 2’ncisi olarak önemli bir başarı elde etti. AGÜ, WURI 2022 sıralamasında Endüstriyel Uygulamalar ve Etik Değerler kategorilerinde bu yıl ilk kez dereceye girerek 50’nci sırada kendine yer buldu. Ayrıca AGÜ, üç yıl üst üste listede ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi oldu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ rektörünü, akademik kadrosunu ve öğrencilerini bu başarıdan dolayı yürekten kutladığını belirtti.

Sıralamada üniversitelerin yenilikçi yönleri, üniversite-sanayi iş birlikleri, girişimcilik, etik değerler, kriz yönetimi, öğrenci hareketliliği ve ulaşılabilirlik gibi birbirinden farklı kriterler değerlendirmeye alınıyor.

WURI 2022 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması: https://www.wuri.world/??-2021-global-top-100

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı