KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

2021/22 Chevening/OCIS - Abdullah Gül “Misafir Araştırmacı” Bursu Duyurusu

25.09.2020
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
2021/22 Chevening/OCIS - Abdullah Gül “Misafir Araştırmacı” Bursu Duyurusu

Chevening Oxford İslami Çalışmalar Merkezi (OCIS) Misafir Araştırmacı Bursları, İslam’ın ve çağdaş Müslüman toplumların kültürü ve medeniyeti hakkında daha bilinçli bir anlayışı teşvik eden akademik faaliyetlerin tanıtımına kendilerini adamış, kariyerlerinin ortasında bulunan akademisyenlere ve profesyonellere yöneliktir.

Aşağıdaki burslar, Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanlığı ve OCIS arasındaki işbirliğinde yürütülmektedir:

  • Chevening OCIS Bursu
  • Chevening OCIS Abdullah Gül Bursu

 

 

Program Yapısı ve Araştırma:

Misafir araştırmacılar, küresel bağlamda İslam’ın ve çağdaş Müslüman toplumların kültürü ve uygarlığı üzerine kendi projelerine odaklanan 6 aylık bir öz-yönetimli araştırma yürütecekler.

Araştırmacılar, İslam dünyasına odaklanan ve çok disiplinli bir grup bilim insanı ile tanışma imkanının yanı sıra İslam tarihi, klasik İslami bilimler, ekonomi ve İslami finans ve Batıda Müslümanların incelenmesi dahil olmak üzere İslami dünya ile ilgili konuları tartışma, ilgili insanlarla temas kurma fırsatına sahip olacak. Misafir Araştırmacılar, Merkez’in, İslam’ın kültürü ve medeniyetleri ile çağdaş Müslüman toplumların küresel akademik topluluğu içindeki sürekli diyalog ve işbirliğini teşvik etme ve destekleme hedefine de katkıda bulunacaklar.

OCIS, Oxford Üniversitesi için tanınmış bir bağımsız mmerkezdir ve Batılı ve İslam dünyasından öğrenime gelen kişiler için bir buluşma noktasıdır.

Misafir Araştırmacı programı Ekim 2021’de başlayacak olup, bursiyerlerin, Birleşik Krallık’a gelmeden önce 6 ay boyunca odaklanacakları araştırma projelerini geliştirmeleri beklenmektedir.

 

Bursun sağladığı imkanlar:

  • OCIS’te 6 aylık araştırma süresi.
  • Burs süresi boyunca yaşam masrafları için aylık ödenek.
  • Türkiye – Birleşik Krallık gidiş- dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti.
  • Araştırma ile ilgili faaliyetler için ek ödenek paketi.
  • Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanlığı ve Chevening Sekreteryası tarafından düzenlenen kültürel etkinlik ve aktivite programlarına erişim.

 

 

Kimler Başvurabilir:

Chevening OCIS Abdullah Gül Bursu, sadece Türkiye’den yapılan başvurulara açıktır.

Chevening OCIS Bursuna hak kazanmak için şunları yapmalısınız:

  • Geleceğin liderleri ve nüfuzlu kişileri arasında yer alma potansiyeline sahip olmak
  • Bu potansiyeli yansıtan kişisel, entelektüel ve kişilerarası niteliklere sahip olmak
  • Afganistan, Cezayir, Azerbaycan, Bangladeş, Mısır, Endonezya, Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Malezya, Fas, Nijerya, Pakistan, İşgal Altındaki Filistin Toprakları, Filipinler, Sudan, Suriye, Tunus, Türkmenistan veya Özbekistan vatandaşı olmak
  • Araştırma süresi sonunda Türkiye’ye geri dönmek
  • Chevening Ödülleri için aranılan minimum dil yeterliliğine sahip olmak
  • Başvuru sırasında yüksek lisans düzeyinde yeterliliğe (veya ilgili bir alanda eşdeğer mesleki eğitim veya deneyime) sahip olmak
  • Önemli düzeyde profesyonel ve / veya akademik araştırma deneyimine sahip olmak (en az beş yıl)
  • Britanya vatandaşlığına ya da Britanya’dan çifte vatandaşlığa sahip olmamak
  • Majestelerinin Hükümeti’nin bir çalışanı, eski bir çalışanı veya bir çalışanının (Temmuz 2016’dan beri) akrabası olmamak, Savunma ve İçişleri Bakanlığı, British Council veya Commonwealth Üniversiteleri Birliği’nin bir personeli olmamak

Daha önce HMG tarafından finanse edilen bir burs veya bursdan mali fayda elde etmiş olan başvuru sahiplerinin, HMG tarafından finanse edilen ilk ödüllerini tamamladıktan sonra beş yıllık bir süre sonra başvurmaya hak kazandıklarını lütfen unutmayın. Bu durumlarda, başvuru sahiplerinin bu noktadan itibaren kariyer gelişimlerini göstermeleri beklenir.

Misafir araştırmacı programına uygunluk kriterleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için lütfen Chevening web sitesindeki kılavuz sayfasını okuyun.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı