KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Yeni Zelanda’daki katliama ilişkin mesajı

15.03.2019
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Yeni Zelanda’daki katliama ilişkin mesajı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentinde meydana gelen saldırıya ilişkin bir mesaj yayımladı. Mesajında Gül, “ Yeni Zelanda’da az sayıda bulunan Müslüman nüfusuna bile tahammülü olmayıp onlarca kişiyi camide katleden bu canileri lanetliyorum. Önemli olan dünyanın her tarafında olabilme riski olan bu tip olaylara ve yeni katillere fırsat vermemektir.

Bu vesileyle Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentindeki katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, acılarını paylaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Mesajın İngilizcesi:

I strongly condemn those ruthless villains who could not tolerate handful of Muslims and massacred scores of innocent believers worshipping in a mosque in New Zealand. It is of utmost importance not to give a slightest chance to such murderers and the risk of such incidences that could happen anywhere in the world.
I take this occasion to extend my heartfelt thoughts and prayers for the victims in Christchurch, offer my condolences to their loved ones and wish recovery to the wounded. May Allah shower his blessings to martyrs.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı