KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı.

18.09.2018
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 12-13 Eylül 2018 tarihleri arasında Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin (Oxford Center for Islamic Studies, OCIS) yıllık yönetim kurulu toplantılarına katıldı.

Oxford Üniversitesi bünyesinde bağımsız bir merkez olarak faaliyet gösteren OCIS, devlet adamları ve akademisyenlerden oluşan bir yönetim kurulu tarafından idare edilmektedir. Aralarında Suudi Arabistan’dan HRH Prens Türki Al – Faisal, Malezya’dan HRH Sultan Nazrin Shah, Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt’ten Shaikh Mohammed Al-Sabah, Ekselansları Muhammed Sa’ad Abubakar (Sokoto Sultanı), Endonezya Başbakan Yardımcısı M. Jusuf Kalla gibi İslam dünyasından seçkin devlet adamlarının yönetim kuruluyla idare edilen OCIS çoklu disipliner vizyonu ile İslam kültürü, İslam medeniyeti ve günümüz Müslüman dünyasının modern sorunlarına dair konferanslar, seminerler, çalıştaylar, dersler, sergiler ve akademik çalışmalar düzenlemektedir. Ayrıca OCIS gerekli yeterliliği sağlayan öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır.

2017-2018 faaliyet raporunu inceleyen OCIS yönetim kurulu üyeleri merkezin 2018-2019 yılı programını kabul ederek yönetime başarılar diledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı