KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ Mezuniyet Törenine Katıldı

09.07.2018
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ Mezuniyet Törenine Katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ) 2017-2018 yılı mezuniyet törenine katıldı. Devlet üniversiteleri arasında Türkiye’nin en başarılı ilk 10 üniversitesi arasında yer alan AGÜ’nün ilk mezunlarını verdiği törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Nitelikli, vasıflı insanlar ancak iyi üniversitelerden yetişiyor. Onun için bugün büyük bir memnuniyetle görüyorum ki sizler bunu gerçekten başardınız” dedi.

AGÜ Sümer Kampüsünde düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Akademisyen ve mezun olan öğrencilerin alana girmesiyle devam eden törende bir konuşma yapan Gül, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarından başarılar diledi.

Gençlere, işe başladıkları yerlerde çok gayretli olmaları tavsiyesinde bulunan Gül, "İlk etki çok önemlidir. Farklılığınızı hemen gösterin. Azminizi, daima kendinizi yenilediğinizi gösterin. Bazılarınız profesyonel olarak iş hayatına devam edecek ama müteşebbislik ruhunuzu, kabiliyetinizi, girişimcilik vasıflarınızı deneyin." diye konuştu.

Mezuniyetin ardından gençlerden kendi işlerini kurmaya çalışmalarını isteyen Gül, "Bugün Türkiye'nin birçok işvereni, yatırımcısı, büyük şirketlerin sahipleri, sizler gibi sıfırdan başlayan insanlar. Zannetmeyin ki herkes ailesinden devraldı. Zannetmeyin ki zengin ailelerin çocukları olduğu için şirket sahibiler. Bunların içerisinde sizin gibi olup ama azimle, kararlılıkla çalışan, fırsatları değerlendiren ve neticede hem Türkiye'ye hem de tüm insanlığa çok büyük katkılar yapan büyük yatırımcılar çıktı." ifadesini kullandı.

"Karakterli, dürüst, vatansever, ülkesini seven insanlar olun." diyen Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

"AGÜ'nün en büyük hedefi dünyanın her tarafında çalışabilir, iş bulabilir mezunlar yetiştirmek oldu. İnşallah dünyanın büyük şirketlerinde, uluslararası kuruluşlarda çalışan kişiler aranızdan çıkar. Daima uzun vadeli başarılara kilitlenin. Kısa vadeli başarılar, çıkarlar geçicidir. İlkeli, prensipli, kararlı olursanız o zaman uzun vadeli başarıların sahibi olursunuz. Kısa vadeli çıkarcılık hiçbir zaman fayda getirmez. Daima ilkeli, prensipli ve dürüst olun. Her şartta dürüst olun. Karakter her şeyin başıdır. Bunları hiçbir zaman unutmayın."

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül bölümlerinde birinci olan öğrencilere diplomalarını ve hediyelerini verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı