KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Abdullah Gül, “"İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma Programı”na mesaj gönderdi.

01.03.2018
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Abdullah Gül, “"İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma Programı”na mesaj gönderdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının yedinci yıl dönümü vesilesiyle Ankara’da düzenlenen “İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programı”na bir mesaj gönderdi.

Merhum Necmettin Erbakan'ın sadece Türk siyasetinin yetiştirdiği büyük bir devlet adamı olmadığını, aynı zamanda vakur ve yılmaz bir dava adamı olduğunu vurgulayan Gül, “Türkiye’de yeni bir siyasi anlayışa öncülük eden, milli ve manevi değerlere bağlı kişilerin, gençlerin siyaset ve ülke yönetimine taşıyan ve Türkiye’nin geleceği için büyük hedefleri olan vizyon sahibi bir liderdi.” ifadelerini kullandı.

Erbakan’ın ülkenin geçirdiği en buhranlı dönemlerde bile siyasi nezaketini hiçbir zaman elden bırakmadığına dikkat çeken Gül, “Liderlik vizyonu ile ülkenin karşı karşıya kaldığı her türlü kriz karşısında dirayetli duruşunu korumuş olan rahmetli Hocamız; diyaloğa açık, sağduyulu ve çözüm odaklı bir fikir, siyaset ve devlet adamı olarak, ahlak, adalet ve barış ilkelerine ihtiyaç duyulan günümüze ve geleceğe daima rehberlik etmeye devam edecektir” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.

**11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamasının tamamını aşağıda yer alan metinden okuyabilirsiniz.

 

Sayın Temel Karamollaoğlu,

Değerli Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının yedinci yılı münasebetiyle düzenlediğiniz ““İlim, Fikir, Devlet ve Dava Adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan”” başlıklı anma programına davetiniz için teşekkür eder, size ve toplantıya katılan tüm gönüldaşlarımıza sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.

Merhum Erbakan Hoca, sadece Türk siyasetinin yetiştirdiği büyük bir devlet adamı değil, aynı zamanda vakur ve yılmaz bir dava adamıydı. Türkiye’de yeni bir siyasi anlayışa öncülük eden, milli ve manevi değerlere bağlı kişilerin, gençlerin siyaset ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının önünü açan, onları siyaset ve ülke yönetimine taşıyan ve Türkiye’nin geleceği için büyük hedefleri olan vizyon sahibi bir liderdi.

Ülkemizin geçirdiği en buhranlı dönemlerde bile gerek iktidar gerekse muhalefet görevlerinde siyasi nezaketini hiçbir zaman elden bırakmamış, liderlik vizyonu ile ülkenin karşı karşıya kaldığı her türlü kriz karşısında dirayetli duruşunu korumuş olan rahmetli Hocamız; diyaloga açık, sağduyulu ve çözüm odaklı bir fikir, siyaset ve devlet adamı olarak, ahlak, adalet ve barış ilkelerine ihtiyaç duyulan günümüze ve geleceğe daima rehberlik etmeye devam edecektir.

Bu vesileyle Erbakan Hocamızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Kıymetli Hocamızın mekanı cennet olsun.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı