KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Gazetecilerin Sorularını Cevapladı

12.01.2018
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Gazetecilerin Sorularını Cevapladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cuma namazını Sarıyer’deki Orman Bölge Müdürlüğü Camii’nde kıldı. Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının son dönemde hakkında çıkan eleştiriler ile ilgili değerlendirme istemesi üzerine Abdullah Gül: "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Her şey zaten ortada, herkes birbirini biliyor. Onun için bir polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" yanıtını verdi.

Gül, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler hakkındaki kararıyla ilgili soru üzerine, "Ben cumhurbaşkanı iken, ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının hem adalet açısından hem Türkiye'nin imajı açısından doğru olduğunu hep söylemişimdir. Bugün de o görüşteyim. Türkiye'nin rahatlaması ve hak, hukuk konularında imajının iyileşmesi açısından da. Yargılama yine devam eder ama yazarların, çizerlerin, gazetecilerin tutuksuz olmasının doğru olduğu kanaatini her zaman söyledim" diye yanıt verdi.

Abdullah Gül, OHAL'in uzatılmasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Herhalde son defa meclise sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Türkiye'nin artık demokratik nizama geçtiğini tüm dünyaya göstermesi, özgürlükçü bir yolu izlediğini göstermesi, tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, hem özgüveni itibariyle hem Türkiye'nin dış ilişkileri hem ekonomisi itibariyle, hem diğer bir çok konularda doğru olacağına inanıyorum. Tabii ki Türkiye çok olağanüstü bir dönem yaşadı. Bunları kontrol altına almak için bunlar gerekliydi. Ama artık her şeyin normalleştirilmesi ve Türkiye'de demokrasinin bütün fonksiyonlarıyla işlediğini göstermek Türkiye'ye çok büyük bir iyilik olur. Herkes için de büyük bir ümit olur kanaatindeyim."

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı