KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Şanlıurfa Ziyareti

27.10.2017
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Şanlıurfa Ziyareti

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 22. Dönem AK Parti Milletvekili Faruk Bayrak’ın davetlisi olarak Şanlıurfa’ya geldi.

Bürokratlar tarafından karşılanan Abdullah Gül, akabinde Türkiye'nin en büyük müzesi ünvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi'ni ziyaret etti. Tarihi eser, canlandırma ve imitasyonların bulunduğu müzeyi gezen Abdullah Gül: "İnsanlık tarihi bu topraklarda dolayısıyla tüm insanların ilk adımları burada atıldığını biliyoruz, ama bunların kazılarla ortaya çıkarılıp bilimsel ispatlarının yapılmış olması çok önemli. Hem İslami dönem hem ondan önceki eski dönemler burada, bunların şaheser bir müzede toplanması ve çevrenin buna göre gayet güzel düzenlenmiş olması gerçekten olağanüstü bir değer. Şanlıurfa'yı bütün dünyaya tanıtması açısından, tüm bunların son dönemlerde, bizim dönemimizde yapılmış olmasından da ayrıca gurur duymuş oldum. Emeği geçen herkesi tebrik ederim. Burası sadece Şanlıurfa ve Türkiye'nin değil bütün insanlığın değerlerini toplamış, o bakımdan gezmekten çok büyük memnuniyet duydum." dedi.

Beraberindeki heyet ile birlikte Gümrük Hanı’nı da ziyaret edip, çarşı esnafıyla sohbet eden Gül, Cuma namazını Dergah Camii’nde kıldı.

Ziyaretinin son gününde, hikayesi ile ünlü Balıklıgöl’ü de ziyaret eden Gül, ardından Faruk Bayrak’ın Hilvan İlçesi’nde onuruna verdiği yemeğe katılarak misafirlerle sohbet etti. Misafirler tarafından, kendisine hatıra olarak aba hediye edildi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı