KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Abdullah Gül - Chevening/ OCIS “Misafir Araştırmacı” Bursu

11.10.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Abdullah Gül - Chevening/ OCIS “Misafir Araştırmacı” Bursu

Abdullah Gül - Chevening/ OCIS “Misafir Araştırmacı” Bursu

“Oxford İslami Çalışmalar Merkezi” (OCIS) Mütevelli Heyeti üyesi Türkiye Cumhuriyeti 11.Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün ismini taşıyan Vakfın da işbirliği ile, Ankara’da İngiltere Büyükelçiliği olarak Oxford İslami Çalışmalar Merkezinde 6 ay süreyle misafir araştırmacı olmayı arzu eden, İslam Dünyasından, Hükümet, İş ve ya Akademik çevrelerden üst düzey kişileri aranmaktadır. Abdullah Gül - Chevening/ OCIS misafir araştırmacı bursuna Türkiye’den bir kişi hak kazanacaktır.

Bağımsız yapısı ile tanınan Oxford Üniversitesi Merkezi altında faaliyet gösteren OCIS, calışmalarını, İslam kültür ve medeniyeteninin ve çağdaş Müslüman toplumların daha iyi anlaşılmasını sağlayan akademik calışmaları teşvik etmeye adamıştır.

Burs programının amacı OCIS’in hedefleri ve stratejisi doğrultusunda olması koşuluyla, başvuru sahibi tarafından belirlenecek konularda yapılan araştırmaları desteklemektir. Misafir araştırmacılar, Merkez’in İslam kültür ve medeniyetine ve de çağdaş Müslüman toplumların kalıcı diyaloğu ve işbirliğini teşvik etme amacına katkıda bulunmaya istekli olmalıdır. Araştırma süresince misafirler mesleki ağ kurmaya yönelik etkinliklere katılacak, seminerler verecek, Merkez’in ve Oxford Akademik Kültürünün parçası olacaklardır.

İslam tarihi, klasik İslam bilimleri, ekonomi ve İslami finans ve Batı'daki Müslümanların çalışmaları öncelikli konulardır. İslam konusunda diğer alandaki çalışmalar da değerlendirilebilir ancak Merkez belirtilen konularda araştırmaları öncelikli olarak desteklemektedir.

2017/18 akademik yılı için verilecek burs 1 Ekim 2017 itibariyle, başlayacak ve 6 ay sonunda 29 Mart 2018’de sona erecektir. Burs Birleşik Krallık’ta kalınan süre içerisinde Londra-dışı kuru üzerinden aylık konaklama ve yaşam masraflarını, gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak biletini, varış harcırahı, seyahat giderleri, araştırma öde neği gibi giderleri karşılıksız olarak finanse etmektedir.

Aday profili için uygunluk kritlerleri şu şekildedir:

-T.C. vatandaşı olmaları ve çalışma sonunda Türkiye’ye geri dönmek

-Kişisel, entelektüel ve kişilerarası nitelikleri olan, geleceğin liderleri arasında yer alma potansiyeline sahip kişiler olmak

-Başvuru sırasında bir lisansüstü (PG) seviyesi yeterlilik (veya ilgili alanda eşdeğer eğitim/iş tecrübesine) sahip olmak

-Belirli bir mesleki ve / veya akademik araştırma deneyimine sahip olmak (en az beş yıl)

-Birleşik Krallık Hükümetinden son 5 yıl içinde başka bir fon almamış olmak.

Başarılı adayların aşağıdaki koşulları sağlamaları beklenmektedir:

-Lisansüstü düzeyinde, sosyal ve kültürel tarih, ekonomi, finans, klasik İslam bilimleri, İslami çalışmalar gibi alanlarda, (tercihen doktora düzeyinde veya eşdeğer at) bir dereceye sahip olmak,

-İyi derecede İngilizce yeterliliğine sahip olmak (Kabul edilen testleri öğrenmek için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz: http://www.chevening.org/apply/english-language-requirement )

Ayrıca aşağıdaki bazı niteliklere sahip olmak adaylara avantaj sağlayacaktır:

-Bakanlıklarda, ulusal müzeler ya da kültürel organizasyonlarda iş tecrübesine sahip olmak

-Üniversiteler veya diğer kuruluşlarda ilgili konularda saha veya masabaşı araştırma deneyimine sahip olmak

-Hedeflenen alanlarda ulusal politika ve strateji konularıyla ilgili olmak

-Hedeflenen alanlarla ilgili kamu kurumlarında veya bakanlıklarda ilgili departmanlarda iş tecrübesine sahip olmak

Not: Birleşik Krallık Hükümetinde ve ona bağlı kurum ve kuruluşlarda, İngiliz Milletler Topluluğu Üniversiteler Birliği veAbdullah Gül Vakfı çalışanları ve bu kurumlarda birinci derece yakınları olanlar bursa başvuramazlar.

Sadece http://www.chevening.org/fellowships/turkey web adresi üzerinden gerçekleştirilen başvurular kabul edilmektedir. Başvurular 08 Kasım 2016 tarihi 14:00 itibariyle sona erecektir.

Daha detaylı bilgi için:

E-posta: Chevening.InTurkey@fco.gov.uk

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı