KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11.Cumhurbaşkanı Gül, "79 Milyon Bir Bayrak Altında" Programında Konuştu

13.09.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11.Cumhurbaşkanı Gül, "79 Milyon Bir Bayrak Altında" Programında Konuştu

11. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi'nde "79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bu Kurban Bayramı'nı diğerlerinden farklı yapanın 15 Temmuz'da Türkiye'nin "karanlık bir gece" geçirmesi olduğunu dile getirdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'ye bu karanlık sayfayı açan, Türkiye'ye bu acıyı tattıran, şehitleri ve gazileri bu hale getiren, Cumhurbaşkanı'na suikast teşebbüsünde bulunan, TBMM'yi bombalayan bütün bunları ayıklayıp, bunların cezalarını vermeliyiz. Tabii bütün bunları yaparken de onların yaptığı gibi vahşice değil, bir hukuk devleti içerisinde yapmalıyız." dedi.

Gül, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi'nde "79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bu Kurban Bayramı'nı diğerlerinden farklı yapanın 15 Temmuz'da Türkiye'nin "karanlık bir gece" geçirmesi olduğunu dile getirdi.

Terörle mücadelede bütün varlığıyla savaşan, mücadele eden asker, polis ve tüm güvenlik görevlilerine teşekkür eden Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye bu karanlık sayfayı açan, Türkiye'ye bu acıyı tattıran ve şehitleri ve gazileri bu hale getiren, Cumhurbaşkanı'na suikast teşebbüsünde bulunan, TBMM'yi bombalayan bütün bunları ayıklayıp, bunların cezalarını vermeliyiz. Tabii bütün bunları yaparken de onların yaptığı gibi vahşice değil, bir hukuk devleti içerisinde yapmalıyız. Onlar vahşice yaptı. Medeni bir devlet, hukuk devleti nasıl hareket ederse öyle hareket edilmesi gerekir. Bu uğurda da hiç kimsenin yaptığı suç muhakkak ki yanına kalmayacaktır.

Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından suçluyla suçsuzun ayırt edilmesinin gerekliliğine dikkati çekerek, ülkeyi ileriye taşımak için birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğuna her zaman inandığını kaydeden Gül, barış, ekonomi, demokrasi ve siyasi olarak gelişmiş bir Türkiye'nin bölgesine de istikrar kaynağı olacağını aktardı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı