KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

11. Cumhurbaşkanı Gül: Vatan, Millet Aşkıyla Sokağa Fırlayanlar Sayesinde Mücadele Kazanıldı

05.08.2016
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
11. Cumhurbaşkanı Gül: Vatan, Millet Aşkıyla Sokağa Fırlayanlar Sayesinde Mücadele Kazanıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır yaralanan ve 19 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan 35 yaşındaki Cengiz Hasbal'ın cenaze merasimine katıldı.

 

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır yaralanan ve 19 günlük yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan 35 yaşındaki Cengiz Hasbal'ın cenaze merasimine katıldı.

Cengiz Hasbal'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Küplüce Mahallesi'nde bulunan evine götürülerek helallik alındı.

11. Cumhurbaşknaı Abdullah Gül, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, "Cengiz kardeşimiz, 15 Temmuz'da bu milletin bahtını ve geleceğini karartmak için yapılan bir ayaklanmaya 'Hayır' diye sokağa fırlayan, sağına, soluna, arkasına bakmadan koşan ve köprüye giden kardeşlerimizden birisi. Ne yazık ki kurtaramadık, şehit oldu. Mekanı cennet olsun. Bütün ailesine, büyüklerine, eşine, komşularına, tüm Türk milletine sabır diliyorum." şeklinde konuştu.

İnanılmayacak bir gece yaşandığını belirten Cumhurbaşknaı Gül, vatan, millet, din aşkıyla sokağa fırlayan vatandaşlar sayesinde mücadelenin kazanıldığını vurguladı.

Gül, "Bu vatan bir kez daha böyle kurtulmuş oldu. Hepsine minnet, şükran borçluyuz. Cenab-ı Allah'ın en güzel müjdeleri şehitlerimiz içindir. Ne mutlu ki onlar bu şekilde tertemiz gittiler. Ailesinin acısını teselli edecek de budur. Daima gurur duyacaksınız Cengiz'le. Cenab-ı Allah bu acı günleri bir kez daha göstermesin, bu hainliklerle milletimizi bir kez daha karşı karşıya getirmesin." ifadesini kullandı.

Şehidin Oğlunu Yanından Ayırmadı

Cumhurbaşkanı Gül, şehidin büyük oğlu Enes Arda’yı namaz boyunca yanından ayırmayan Gül, bu darbe girişiminin tekrar etmemesi temennisinde de bulundu.

Şehit Cengiz Hasbal, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında Küplüce Mezarlığı’nda toprağa verildi. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Vali Şahin ile İBB Başkanı Topbaş, tabuta omuz vererek uzun süre taşıdı.

11. Cumhurbaşkanı Gül’den Çengelköy Polis Merkezi’ne Ziyaret

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazının ardından Çengelköy Sabancı Polis Karakolunu’da ziyaret etti. Gül'e ziyareti sırasında Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler eşlik etti. Gül, 15 Temmuz darbe girişiminde çok zor bir gece geçiren ve çok sayıda şehit veren ilçelerden bir tanesi olan Çengelköy'de, şehitleri ve şehit yakınlarının durumlarını sorarak bilgi aldı.

Bu sırada Çengelköy'de ilk yaralanan kişilerden bir tanesi olan Ender Demirtaş da karakola gelerek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir süre sohbet etti. Ziyaret sonrasında polislerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Gül, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Çengelköy Karakolu'na geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için geldiğini söyleyen Gül, “Biliyorsunuz o gece en şiddetli olaylar bu mevkide oldu. Çengelköy'de 17 tane şehit var. Bende buraya yakın oturduğum için bugün bu karakolu ziyaret edeyim ve çevreye geçmiş olsun diyeyim istedim. Arkadaşlardan da dinledim gerçekten hiç inanamayacağımız olaylar yaşandı. Yani asker ve polisin, halkın karşı karşıya gelmesi tarihimize bir kara leke olarak girdi. Ama buradaki polis teşkilatı büyük bir fedakarlıkla devlete bağlılığını, halka bağlılığını göstermiş oldu. Aralarında yaralılar var. Hepsine geçmiş olsun demek istedim. O vesileyle bir uğramış oldum. Zaten komşuda sayılırız buraya” dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı